Ο Πάρις Χρυσός είναι Επίκουρος Καθηγητής με γνωστικό αντικείμενο “Διοίκηση και Οργάνωση Επιχειρήσεων Έντασης Τεχνολογίας” στο Τμήμα Τεχνολογιών Ψηφιακής Βιομηχανίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (ΕΜΠ), είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στην Επιστήμη Διοίκησης (Mines-ParisTech). Έχει διδάξει μαθήματα σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο που σχετίζονται με την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, κύρια σε σχολές μηχανικών και διοίκησης, στη Γαλλία (Mines-ParisTech, Ανώτατο Ινστιτούτο Εμπορίου Παρισιού, École des Hautes Études en Sciences Sociales), στην Ελλάδα (EΜΠ, Πάντειος, ΑΣΚΤ) αλλά και στην Κίνα (FUCE Institute of Shanghai). Υπήρξε επί σειρά ετών συνδιοργανωτής μεταπτυχιακού προγράμματος στην καινοτόμο επιχειρηματικότητα που υλοποιήθηκε με τη συνεργασία πανεπιστημιακών ιδρυμάτων από τρεις χώρες - Γαλλία, Ιρλανδία, Ολλανδία.
Το ερευνητικό του έργο αναλύει και μοντελοποιεί τις βιομηχανικές δυναμικές της καινοτομίας ιδιαίτερα στα πρώιμα στάδιά της. Έχει συγγράψει δυο μονογραφίες σχετικές με την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες, το έργο “Les Développeurs” (Οι Αναπτύσσοντες), 2015, και το έργο “Cubesats: Invading and Shaping the Space Industry” (Cubesats: Εισβάλοντας στην και διαμορφώνοντας την διαστημική βιομηχανία). Επίσης έχει διευθύνει τo συλλογικό έργο L'aventure épistémologique contemporaine (Η σύγχρονη επιστημολογική περιπέτεια), 2019. Το έργο του έχει δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά όπως το Natures, Sciences et Sociétés και το First Monday καθώς και σε διεθνή συνέδρια όπως το NASA Academy of Aerospace Quality και το Open and User Innovation Conference.
Ο Πάρις Χρυσός διετέλεσε αντιπρόεδρος του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας και ήταν επισκέπτης ερευνητής στο Center for Organization Research and Design της School of Public Affaires του Arizona State University. Εκπροσώπησε την Ελλάδα σε επιτροπές του ΟΟΣΑ που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες (ημιαγωγοί, κβαντικές τεχνολογίες). Έχει συντονίσει ερευνητικά προγράμματα και συνέδρια που άπτονται της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης των νέων τεχνολογιών σε Γαλλία και Ελλάδα και έχει συμβάλει στο σχεδιασμό δεικτών και εθνικών στατιστικών για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των ελληνικών επιχειρήσεων.